Om jeg hadde visst ...

ISBN: 978-82-7935-397-3

Knut Erik Holm var midt i femtiårene, familiefar og utenrikssjef i NRK da en livskrise utviklet seg, og helsehjelpen sviktet.
Veiledende pris med mva
Salgspris med rabatt
Pris: kr. 295
Rabatt
Forfatter(e): Bjørg Aftret, Gudrun Dieserud

Knut Erik Holm var midt i femtiårene, familiefar og utenrikssjef i NRK da en livskrise utviklet seg, og helsehjelpen sviktet. Hvordan kunne livet bli så vanskelig at han ikke lenger orket å leve?
Om jeg hadde visst … Historien om et selvmord er en personlig historie som er flettet sammen med faglige refleksjoner om selvmord. Målet er å fortelle om et selvmord på en slik måte at både pårørende til mennesker i selvmordsfare, helsepersonell og etterlatte ved selvmord får nyttig kunnskap.
 

Bjørg Aftret er journalist og har jobbet i Dagbladet i 29 år, av disse 11 år i Magasinet. Hun har også vært journalist i Ny Tid og NTB. Aftret er utdannet ved Universitetet i Trondheim, Universitetet i Stavanger og Norsk Journalisthøgskole  

Gudrun Dieserud er psykologspesialist og forsker. Hun har siden tidlig på 1980-tallet jobbet med selvmordsforsøkere og etterlatte ved selvmord i Bærum kommune. Fra tidlig 90-tall har hun vært selvmordsforsker på Folkehelseinstituttet, samtidig med veilederfunksjon i Bærum. Etter fylte 70 er Dieserud tilbake i Bærum som leder av Selvmordsforebyggende team. Diseserud er også medforfatter på boken Etter selvmordet – veien videre.

 


Innhold

28. august 2014

Presset som bygget seg opp

Det siste året

Jobben. Presset. Seire og nederlag

Livet med Knut Erik

Barndom og oppvekst

Møtet med psykisk helsevern

Det store nederlaget

Klagesaken

Etterlatt

Konsekvenser for selvmordsforebygging 

 

Lansert på Litteraturhuset 17. september.

Forfattere
Bjørg Aftret
Gudrun Dieserud